Ivanin “vitalni” dnevnik

“Svaka komponenta seminara osmišljena je samo za relaksaciju i traženje načina da se povežemo sa samima sobom.”

Ivana Lazić, mlada agronomkinja, ove je godine prvi put bila na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti. Na blogu vam prenosimo dio njezina „vitalnog“ dnevnika. 

3.9.2012.
Peti dan je seminara Makrobiotikom do vitalnosti na Hvaru. Do sada nas je kupalo toplo sunce, uživali smo u osvježavajućim valovima najčišćeg i najplavijeg mora na svijetu, dok nam je vrsni tim uhodanih i veselih kuhara i kuharica spravljao izbalansirane i hranjive obroke od vrhunskih namirnica organskog podrijetla. 

Terapeutski tim je do danas većinu nas makar jednom psihofizički presložio shiatsu masažom i/ili đumbiroterapijom, što se vidi jasno kada izađemo iz prostorije za tretman – polaznici odišu smirenošću, kao da lebde nad tlom. Prolazimo i kroz kreativne i vrlo dinamične igre koje svakome od nas otpuštaju kočnice i omogućuju spontani smijeh i veselje. Svaka komponenta seminara osmišljena je samo za relaksaciju i traženje načina da se povežemo sa samima sobom.

Bračni par Pejić, vodeći makrobiotički stručnjaci ovih prostora, podsjeća kako laganim koracima i pomacima u svakodnevici vratiti esenciju života zvanu vitalnost – posebno smišljenim vježbama koje neuključenima drže jedva dva mišića, korisnm savjetima, edukacijom, tehnikama disanja i meditacije, kao i spravljanjem obroka koji odišu jednostavnošću a pritom oduševljavaju raznolikošću i hranjivošću.

Svi su odlično raspoloženi, spontanog smijeha i pošalica ne nedostaje a ja si mislim, “Već u subotu idemo kući?”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s