Naši terapeuti – vaša tiha podrška

Cijeli tim na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti vodi vas ka jednom cilju – da se osjećate bolje. Tu značajnu ulogu igraju i naši shiatsu terapeuti, kojima je hvarsko iskustvo itekako dragocjeno. Na koji način, napisala nam je terapeutkinja Sanja Novko.

Sanja Novko - Makrobiotikom do vitalnosti - Makronova

Postoji ono radosno vrijeme u godini kada „hvarski“ terapeuti međusobno brzinski razmjene telefonske pozive u provjeri tko je od nas pozvan da se priključi radnom timu na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti. Nakon što utvrdimo u kojoj ćemo formaciji biti tiha podrška polaznicima, smijemo se anegdotama iz nekih prošlih vremena (što ih više prepričavamo, to su nam draže i smiješnije iz godine u godinu – kao kada smo Mladena prozvali Doktor Mladen prije četiri godine i to se do dan-danas ne mijenja gdje god se sretnemo), ali se prisjetimo i svih važnih momenata koji nama čine radni dio ovog seminara na Hvaru.

Đumbiroterapija izuzetno je ugodna i učinkovita.

Đumbiroterapija izuzetno je ugodna i učinkovita.

Na primjer, uvijek nam je drago sretati polaznike koji se vraćaju svake ili gotovo svake godine na „punjenje baterija“ jer a) to znači da su zadovoljni, b) stvaraju prijateljsku atmosferu podrške za nas i sve nove polaznike, c) možemo nastaviti gdje smo stali jedva ometeni godinom koja je prošla između dva susreta. Novi polaznici također unose i novu kvalitetu u grupu, a nama terapeutima su dobrodošao izazov.

Jedan od momenata koji nam je značajan u radu je organizacija zbog koje sve teče glatko i zbog koje nikad ne brinemo o rasporedu, o čistim ručnicima i plahtama, zbog čega se možemo u potpunosti posvetiti tretmanima i s polaznicima raditi u opuštenoj atmosferi. Mi smo tiha podrška polaznicima, a naša je tiha podrška Zlatkovo vodstvo i njegovo povjerenje u naš rad. Zajednička je namjera cijelog tima svakom od polaznika omogućiti priliku da se što kvalitetnije odmori i da se prije odlaska sa seminara osjeća osnaženo i vitalno: također, da nauči kako samostalno brinuti o tome da održi stanje vitalnosti (kroz prehranu, disanje, pokret, promišljanje i kontakt sa sobom). Kao terapeuti pazimo upravo na taj segment svojeg života – da budemo vitalni – zato što to izravno utječe na kvalitetu našeg života, ali i tretmana koji pružamo.

Vrijeme "Hvara", dragocjeno je i za naše terapeute.

Vrijeme “Hvara”, dragocjeno je i za naše terapeute.

Tako u rano jutro, dok su zvijezde još na nebu i sve je tiho, kuharice počinju sa rezuckanjem i pripremom doručka, a terapeuti sa joggingom uz more, jogom ili meditacijom koja će ih pripremiti i „napuniti“ za radni dan. Preko dana hvatamo svaku priliku za plivanje u moru, žvakanje svoje žitarice na suncu, čitanje, druženje i smijeh, a navečer nakon posla se uz puni tanjur u rukama okupljamo na mjestu do kojeg dopire Zlatkovo ili Jadrankino predavanje u dvorani, koja slušamo jedni uz druge. Ukusni zdravi obroci koji nas čekaju nakon posla su pravo blago za osjećaj odmora. Tako mi skupljamo svoju snagu i zajedno odmaramo i uživamo u prilici da tjedan dana budemo posvećeni isključivo tretmanima i druženju u slobodno vrijeme. Zato se i mi rado vraćamo iz godine u godinu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s