Hrana koja otvara vrata velikog života

Kao i u životu, na seminaru Makrobiotikom do vitalnosti hrana je naš centar, i to tri puta dnevno.  Ona je utkana u program i cilj seminara i vodi vas ka tome da se osjećate bolje: dok jedete i osjećate punoću uravnoteženih okusa najkvalitetnijih ekoloških namirnica; dok vježbate i sudjelujete u programu i osjećate kako vas hrana koju ste pojeli podržava i osnažuje; dok vam se „pale lampice“ i dobivate inspiraciju da nešto od onoga što ste naučili i isprobali pretočite u svoju kuhinjsku rutinu.

Hrana snažno podržava ciljeve seminara Makrobiotikom do vitalnosti.

Hrana snažno podržava ciljeve seminara Makrobiotikom do vitalnosti.

Cijeli kuhinjski staf na seminar dovodi Makronova, to su naši dugogodišnji suradnici i polaznici Škole kuhanja Jadranke Boban Pejić. Oni, prema uputstvima i pod supervizijom voditelja seminara, Zlatka Pejića, kuhaju doručak, ručak i večeru za sve polaznike.

Sva jela koja spremamo na seminaru su dizajnirana tako da podrže osnovna načela makrobiotike:

Raznolikost – u svakom obroku imat ćete novu kombinaciju cjelovitih i prirodnih sastojaka, kako biste upili maksimum nutrijenata iz hrane koja vam je na raspolaganju, a vaše tijelo dobilo vrijednu informaciju o bogatstvu stalne promjene.

Sezonska prilagodba –seminar se odvija u ranu jesen, u jeku prikupljanja plodova i naši tanjuri se zlate u svim nijansama rumene boje, s dovoljno hrskavih i zelenih nijansi  da očuvaju svježinu i spoje vas s još uvijek toplim mediteranskim zrakom.

Individualno prilagođavanje – prije seminara, svi polaznici ispunjavaju upitnik, koji voditelju, između ostaloga, govori i koji tip prehrane bi pojedinim osobama odgovarao. Zato su za doručak i večeru uvijek dostupne dvije varijante obroka, s mogućnošću prilagodbe. Naravno, to će i vama dati ideju kako da si po završetku seminara što bolje prilagodite prehranu i naučite osluškivati i pratiti svoje potrebe.

Namirnice za seminar pomno biramo i najkvalitetniju hranu pripremamo s iznimnom pažnjom.

Namirnice za seminar pomno biramo i najkvalitetniju hranu pripremamo s iznimnom pažnjom.

Kvaliteta – s iznimnom pažnjom planiramo nabavu i dostavu namirnica, kako bi one bile najbolje kvalitete. Žitarice, mahunarke, voće, povrće i sve ono što kuhamo tijekom tih sedam dana, vrhunske su namirnice iz ekološkog uzgoja, s certifikatom.

Način pripreme –  hrana je izvor vitalne/životne energije i zato s hranom postupamo s pažnjom i poštovanjem, u što se možete uvjeriti svaki put kad zavirite u našu kuhinju. Kuhanje je transformacija te energije pa stoga treba biti pažljiv kako bi se vitalnost hrane sačuvala, a time i njezini nutrijenti. Vodeći se drevnim načelima jina i janga kroz teoriju pet transformacija, načine kuhanja na seminaru kontinuirano prilagođavamo vašim potrebama.

Učenje i zahvalnost – svake godine, svi učimo i otvaramo se novim mogućnostima: i polaznici, i kuhinjski staf, i voditelji. A jednostavna i ukusna jela, lijepo prezentirana, pojedena uz dobro žvakanje sa zahvalnošću  otvaraju vrata “velikog” života.

Sretni smo što naši polaznici prepoznaju vrijednost u hrani koju nudimo. I upravo su ti obroci ono što nas spaja tijekom dana, nešto što svi s nestrpljenjem očekuju, trenuci u kojima u miru osjećamo sve dobrobiti seminara, trenuci u kojima kao da smo svi na istom mjestu: ovdje i sada.

Foto: Alen Kušćar

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s